Rúško ako nevyhnutná štýlovka

Stalo sa vám už, že vám pri pozeraní filmu chýbalo rúško na tvárach postáv? Ak áno, je to úplne normálne. Či chceme alebo nie, žijeme v “novej dobe rúškovej”. Kým  sme sa pred rokom o takomto čase stretli s rúškom akurát tak v nemocnici, dnes je rúško súčasťou našich každodenných životov. Jeho nosenie sa stalo tak zautomatizované, že patrí k základným veciam, po ktorých pri odchode z domu siahame. Mobil, peňaženka, kľúče, rúško, …

Vieme, že je potrebné, no zároveň ho máme plné zuby. Štve nás, keď ho niekto nosí sebecky nesprávne nasadené, pričom by sme si ho najradšej takisto strhli z tváre a poslali kade ľahšie.  No situácia, ktorá nám všetkým dala poriadnu facku je tu a teraz. Je na nás, koľko z nej vieme vyťažiť a ako sa jej dokážeme postaviť. Môžeme sa ľutovať a nadávať alebo si z rúška spraviť svojho každodenného spoločníka, uľahčiť deň sebe a chrániť svojich blízkych. 

Hoci by som sa v tomto období radšej pripravovala na plesovú sezónu a robila radosť mojim krásnym klientkam, rozhodla som sa postaviť sa situácii čelom. Nebolo to však rozhodnutie z dňa na deň. Začalo to jednorázovými objednávkami pre mojich blízkych, ktoré sa čoraz rýchlejšie navyšovali, keď dopyt po rúškach mali aj nie stáli zákazníci. Vtedy som si povedala: prečo nie. Navrhnem rúška pre všetkých! 

V uliciach stretávame ľudí bez mimiky, bez úsmevu, bez nálady. Rúško nám zakrýva veľkú časť tváre, čím značne obmedzuje neverbálnu komunikáciu v práci, na
stretnutí, či pri náhodnom rozhovore so známymi na ulici. Vytvorila som preto rúška, ktoré budú demonštrovať nielen náladu ich nositeľky, ale aj štýl, ktorý ju opisuje. 


Ušila som rúška pre každú. Pre každú príležitosť, pre každú náladu, pre každú povahu. Do obchodu aj na ples. Do lesa aj na operu. Podšívky rúšok sú zo 100 % bavlny, dajú sa prať na 40 °C v pracom vaku a žehliť parou po vnútornej strane rúška. Sú to limitované edície a nesú v sebe oveľa viac, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Výťažok z rúšok rozdelíme organizáciám, ktoré sú v regiónoch so skromnými podmienkami a nedostatočnými možnosťami akejkoľvek podpory. Naposledy sme sumou 3000 podporili OZ MARGARÉTKA pre osoby s telesným a zdravotným postihnutím v Banskej Štiavnici. 

Všetci vieme, že rúška nie sú 100 % ochranou, ale dokážu znížiť pravdepodobnosť nakazenia. O to dôležitejšie je nezabúdať na hygienické opatrenia, vyhýbať sa kontaktu s ľuďmi a pravidelne si umývať ruky.

Buďte zdravé a nechajte si svoj štýl!

Vaša Pištejka 

 

Späť do obchodu